Панирано сирене на хапки

0 0
Панирано сирене на хапки

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Нужни Продукти

Брой порции:
Основни продукти
100 гр. сирене
2 бр. яица
100 гр. галета
Необходими подправки
олио
сол
черен пиепер по желание
червен пипер по желание

Добави в любимите

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Нека да шашнем всички с Панирано сирене на хапки, да си изядат пръстите и да си изпият ракията до край ;)

  • 20
  • Порции 2
  • Лесна

Нужни Продукти

  • Основни продукти

  • Необходими подправки

БГ Идея - Инструкции

Сподели

Стъпки на приготвяне

1
Готово

Предварително приготвяне на продуктите

Като за начало, извадете сиренето от саламурата и го отцедете върху кухненска хартия или салфетка за да извадите влажността от него, колкото е възможно повече. Тук е подходящ момент да пуснете котлона за да се нагорещява олиото, не забравяйте да му сложите малко сол за вкус ;)

2
Готово
5

Подготовка на панировката

Докато сиренето се обезводнява върху кухненската хартия е подходящия момент да счупим две яица и да ги разбием добре, и да подготвим галетата за паниране в подходяща чинийка.

3
Готово
2

Женитба на продуктите

След като сиренето от "Стъпка 1" и продуктите от "Стъпка 2" са готови, е моментът в който да прибавим сиренето в добре разбитите яйца, полезен съвет е да сложите всички кубчета при яйцата (а не едно по едно) - да разклатите или полеете отгоре с лъжицата, така че сиренето да се облее и попие добре от течността на яйцата.

4
Готово

Бързо паниране на хапките

Тук е трудно :) едновременно да панираш и правиш снимки, защото едната ръка постоянно е омазана с панировката. Олиото вече е горещо, а сиренцата чакат да се облеят в галетата и да се потопят в него. Няма място за бавене и мотане :), да действаме! Важен съвет е, всяка хапка, преди да отиде в тигана, да бъде при яйцата за последно, в противен случай галетата ще загори в тигана, затова топете в следната последователност - слагайте хапките веднъж в галетата, след това в яйцето, пак в галетата, отново при яйцата и мятайте в тигана. Процесът трябва да бъде много бърз и прецизен, докато слагате нови хапки в тигана не забравяйте, че вече сложените се нуждаят от обръщане иначе ще загорят. Тези, които ви се струват вече със златиста коричка, може да започнете да изваждате върху лист кухненска хартия.

5
Готово

Да вдигнем булката на ръце

В така забързания процес на паниране и потното ни чело е наложително, на хапките от сирене - по етапно да изваждате от горещото олио върху приготвената попивателна хартия, вече добре панираните хапки от сирене. Добра практика е всичко, което се е пържило в тиган - след изваждане да бъде "обезмаслено", (до толкова, до колкото позволява продукта) или имат нужда от таква манипулация, затова след изваждането на вече панираните хапки е чудесно, ако ги поставите първо върху кухненска хартия, преди да отидат в чинията с която желаете да шашнете някого. Вероятно, ако му ги сервирате без да са минали през салфетка за обезмасляване, пак ще го шашнете но не чак толкова, колкото би ни се искало ;)

6
Готово

Дългоочакваният момента на истината

Вече изминаха над 20 минути след, които всеки нов "кулинар" се замисля, в израза на аматьора "Ще се получи ли, или ще си правя сандвич?", Няма как да не се получи, дори и загорели отвън в тях се крие едно вкусно задушено сиренце, така че може да се гордеете със своето кулинарно произведение и постижение, макар и с прочетена рецепта важно е, че вие се решихте да опитате сам да го приготвите. Пък аз ви пожелавам наздраве и дано човекът за когото се постарахте и препотихте чело така усърдно, да го оцени както ви се иска.

Добър апетит и наздраве ;)

Отзиви и Препоръки

Все още, никой не е написал своя отзив за тази рецепта.
предишна
Боб чорба по бай Данчовски
предишна
Боб чорба по бай Данчовски